Parijs Tips van Jet

11X geweldig leuke restaurants in Parijs

restaurants in Parijs

Het stikt van de leuke restaurants in Parijs. Ik ben een groot liefhebber van de echte Franse brasseries met grote banken, spiegelwanden, heen en weer rennende obers en met op de kaart omelette du fromage, fruits en koude rode wijn. Maar ik zie dat de stad zich ook steeds meer ontwikkelt met fancy plekken met interessants keukens en superaantrekkelijke cocktailkaarten. Dus ik zou aanraden: trek er minstens drie avonden voor uit in deze stad, want er is veel te veel leuks om te gaan eten.

O ja, voordat je verder leest: begin met de app DOJO. Download die, want daar vind je alle up to date leuke plekken in Parijs; van restaurants tot voorstellingen, theaters en fancy cocktails.

Buvette

The place to be. Deze zaak is begonnen in New York en daar staat altijd een rij voor de deur staat. Je kunt hier dan ook niet reserveren, dus ik raad aan om vroeg aan tafel te gaan. Het is een klein zaakje, ontzettend gezellig en het heeft iets weg van een bruine kroeg. Vooral leuk om een plank met elkaar te delen. Ook zeer geschikt om overdag te lunchen met croque madame en toast met avocado.
28 Rue Henry Monnier

restaurants in Parijs

Hôtel du Nord

Zwart-witte tegels op de vloer, wit linnen op tafel, veel kaarslicht en goddelijke burrata. Supergeschikt voor romantisch à deux. Neem koffie buiten op het smalle terrasje onder de warmtelampen. Dit is trouwens geen hotel, zoals je misschien zou denken. Je kunt zeggen dat er best hip publiek komt, dus feestelijk gekleed kan zeker, maar er hangt hier een superrelaxte sfeer.
102 Quai de Jemmapes

restaurants in Parijs

Derrière

Een idioot restaurant met een fantastische keuken. De inrichting is een compleet ingericht huis, dus het kan zomaar zo zijn dat je dineert in een grote fauteuil of zit op een bedrand en tussen de gangen door een balletje kan slaan op de pingpongtafel. Reserveren is hier absoluut nodig, want het is een populaire plek.  69 Rue des Gravilliers

restaurants in Parijs

Pink Mamma

Perfect voor een avond uit. Ze hebben hier een goede Italiaanse keuken en een behoorlijk instagramwaardig restaurant. Lekkere pizza’s, vers gedraaide pasta en salade met inktvis. Begin met een cocktail aan de bar en blijf vooral na het eten ook lekker lang hangen.
20bis Rue de Douai

La Coupole

Eén van mijn lievelingsadressen in Paris. Dit is een grote brasserie waar je, als je geluk hebt, tijdens het diner drie keer mag zingen voor iemand die er zijn of haar verjaardag viert. Dan worden de lichten gedimd en komt de hele zwarte brigade al zingend dwars door de zaak aangelopen met een vuurwerkspuwende taart. Op de kaart staan bijvoorbeeld fruits de mer, zuurkool, steak tartare en als dessert profiterolles. Erg Frans dus.
Voor zo’n feestelijke verjaardag met ‘happy birthday obers’ moet je wél behoorlijk ver van tevoren reserveren.
102, Boulevard de Montparnasse

restaurants in Parijs

Chartier

Als je écht Parijs wilt meemaken, dan zou je kunnen gaan eten bij dit restaurant. Verwacht geen hoogstaand koken, maar wel echt een geweldige sfeer en echte Franse obers in pinguïnpakjes, en dat is misschien nog wel belangrijker. Schrik niet van de rij voor de deur, die is hartstikke gezellig en duurt niet lang. Probeer hier wat later te gaan eten om vooral met de locals een tafel te kunnen delen. En dan bedoel ik ook echt delen, want het is er hutjemutje. Sta er dus voor open nieuwe vrienden te maken. Op de kaart staat precies wat je krijgt, dus ei met mayo en niets meer dan dat, en datzelfde geldt voor de salade met tomaat en komkommer. Aan het einde van de avond wordt de rekening uitgeschreven op het tafelkleed en zul je je verbazen over de (reuze betaalbare) prijs.
7 Rue du Faubourg Montmartre

restaurants in Parijs

Jaja

Modern Frans eten met hartstikke goede wijnen. Leuke jonge koks in de keuken en lieve meisjes in de bediening die je graag helpen bij het begrijpen van de kaart en smakelijk kunnen vertellen over de gerechten buiten de kaart om. Dit restaurant vind je in Le Marais, dus ook uitstekend om daarna ergens nog een afzakkertje te nemen.
3 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie

restaurants in Parijs

La Favorite

Eén van de vele Franse bistro’s, maar voor mij zeker één van de leukste. La Favorite is een grote en hippe Franse zaak, dat ook iets weg heeft van New York en eigenlijk ook Italie, want er staan goede steenoven pizza’s op de kaart. Ze hebben heerlijke Eggs Benedict, een plank met charcuterie of salad cherve chaud. Het is hier ook leuk lunchen. Ook hier, zoals overal in Parijs (en dat is waarom de stad dus ook zo fantastisch is), kun je in weer en wind buiten, onder de luifel met warmtelampen, eten of drinken.
6 Rue de Rivoli

restaurants in Parijs

Café Charlot

Dit restaurant zul je vast en zeker al van iemand getipt gekregen hebben; het is een begrip in Parijs. Er staan rode, ronde tafeltjes, er zijn luifels en heaters en ze serveren er superdunne frietjes. Probeer hier echt een tafel buiten te bemachtigen, want het is ook zeer geschikt om vanaf daar mensen te kijken. Schiet vooral ook even de buurt in (mét portemonnee), want je kunt er geweldig winkelen in kleine boutiques en concept stores.
38 Rue de Bretagne

restaurants in Parijs

Hanoi Cà Phê

Goede, hippe Vietnamees. Hanoi Cà Phê kun je het een beetje vergelijken met de zaak Happyhappyjoyjoy in Amsterdam. Bestel veel gerechten om met elkaar te delen en drink een Vietnamees biertje of een cocktail (van 17.00 tot 21.00 uur is het er happy hour). Veel neonlicht, een open keuken en een goede energie met jong publiek.
30 Boulevard des Italiens

restaurants in Parijs

Hôtel Amour

Er zijn twee vestigingen in het negende arrondissement: Hôtel Amour en Hôtel Grand Amour. Allebei hartstikke leuk.  De buurt wordt steeds meer ontdekt, dus je vindt er nog weinig toeristen (fijn!), maar er is geweldig veel leuke horeca, zoals dit hotel. Eet in de binnentuin met veel jonge (en bloedmooie) Parijzenaren om je heen. Deze plek is ook super om te slapen. De kamers zijn vintage, sexy, niet supergroot, maar wel heel comfortabel. Ach, de naam zegt het eigenlijk al: boek hier een nacht met je liefje en reserveer ook in het restaurant voor lunch of diner.
8 Rue de Navarin

restaurants in Parijs

Lees hier over fijne plekken om te werken met je laptop in Parijs.

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. In september verschijnt het boek “Uit huis met Jet” voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.

Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie “Niet Gezond Meer” op NPO3 (23, 30 mei en 6 juni om 21.05) en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.