Parijs Tips van Jet

6X cocktails drinken in Parijs

cocktails drinken in Parijs

Parijs. Mijn stad. Ik ken haar zo langzamerhand op mijn duimpje. Ik zit vooral op een terras van een brasserie, door weer en wind, want er zijn áltijd heaters (daar kan Amsterdam nog van leren), met een omelet fromage, kaasplank en een glas wijn. Maar je kunt ook heel goed cocktails drinken in Parijs. Je komt de absolute top van de shakerboys tegen en de ene cocktailbar is nog hipper, sexyer en chiquer dan de ander. Ik geef je 6 goede plekken om de beste gin-tonic te drinken (nee wacht, dat is dan echt te ‘simpel’; kies iets van de kaart wat je vooral níet kent). Feestelijk voordat je aan tafel gaat in een restaurant óf voorafgaand aan het diner natuurlijk. Let wel even op dat je dan niet lam aan tafel zit, want dan proef je niets meer en dat is zonde.

Lily White

Je ziet niet meteen dat hier een bar zit, want zo’n groot uithangbord hangt er niet. Ik geloof dat ze dat juist prima vinden, zodat dit kleine verborgen zaakje een beetje exclusief blijft. Achter de bar staan echte shakerboys. Ze zijn superaardig en kunnen ook goed Engels, alhoewel ik er wel vanuit ga dat je gewoon Frans probeert te praten. De wiskey soure (vraag met crushed ice) is goddelijk. Elke dag behalve op dinsdag speelt hier een jazzband. Dat moeten we hebben. 12 Rue Frochot

Candelaria

Dit is een überhippe bar in de Bastille met een Mexicaanse keuken. De cocktails kun je vinden achter een deur aan het einde van de zaak. Bestel dus vooral minitaco’s naast je cocktail. 52 Rue de Saintonge

Dirty Dick

Alleen al om de naam moet je hierheen gaan. En nee, hier is echt niks ordinairs te vinden. Dirty Dick zit in de superleuke en hippe wijk Pigalle. De zaak heeft iets tropisch (veel bamboe) en iets bruine-kroegerigs. De ene cocktail is nog feestelijker versierd dan de andere. Rollend naar buiten. 10 Rue Frochot 

BARANAAN

Een Indian cocktailbar. Naanbrood met dip, heerlijke zitjes of een plek aan de bar, mooie kleuren; je hebt het allemaal nog nooit meegemaakt. En als je geluk hebt, hoor je live Indiase muziek. 7 Rue du Faubourg St Martin

Le Fou

Een grote, best chique en hippe zaak met veel bordeauxrood, neon- en dimlicht. ER hangt hier een romantische sfeer, met kleine tafeltjes en super de luxe cocktails. Hier mag je best gekleed heen. 37 Bis Rue du Sentier

Sherry But

Hier krijg je cocktails en kleine hapjes. Je ziet hier een houten vloer, stenen muren en wat loungemuziek. Hier komen veel Parijzenaren gewoon lekker hangen. Je drinkt hier uitzonderlijk lekkere cocktails. De boys achter de bar hebben óf een knotje óf tattoos. 20 Rue Beautreillis 

Als je over 7 fijne restaurants wilt lezen, klik dan op deze link.
fotocredit : Liza Chloe

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. In september verschijnt het boek “Uit huis met Jet” voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.

Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie “Niet Gezond Meer” op NPO3 (23, 30 mei en 6 juni om 21.05) en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.