Blijmakers Tips van Jet

7 mooie bloemenwinkels in Amsterdam

7 mooie bloemenwinkels in Amsterdam

Dan denk ik dat een bordje gefrituurde spiering en mijn nieuwe kookboekaanwinst een knaller van een Instagram-post wordt (met andere woorden: veel likes zou opleveren, waar tegenwoordig de hele zin van het leven om draait), maar daar keek helaas geen hond naar. Bloemen, dat is wat jullie willen zien. En tja, geef iemand maar eens ongelijk. Je wordt er blij van. Meteen. Of je nou een bos voor jezelf koopt of voor een ander, je kikkert er altijd van op. Dus ik zou zeggen: doe jezelf een plezier of wees eens lief voor een vriend, vriendin, moeder, opa of oma. Dit zijn mijn favoriete bloemenwinkels in Amsterdam.

Van Baerle Bloemen

Van Baerlestraat, tegenover 58
Ik houd nooit zo van die voorgemaakte boeketten, behalve bij deze zaak. Voor 25 piek (inderdaad niet heel goedkoop) heb je echt een fantastische kleurrijk boeket. Dus bespaar jezelf keuzestress tussen al die bloemen en koop een kant en klaar boeket.

De Keijzer Bloemen

Postjesweg 1
Er is niet altijd ontzettend veel keus, maar de bloemen zijn goedkoop en hartstikke vers.

Madelief

Haarlemmerdijk 93
Hier koop je fantastisch mooie bloemen per stuk. Ik kies in deze winkel vaak maar vier of vijf stuks. Hoe minder bloemen in een vaas, hoe beter ze tot hun recht komen.

ARJAN

Eerste Helmersstraat 84-C
Arjan heeft altijd heel veel kleur en veel keus. Elke dag worden hier weer verse bloemen aangeleverd en zoveel mogelijk uit het seizoen. Ook het papier om het boeket heen is hartstikke chic en feestelijk: ook belangrijk.

Bloemenhoek Admiraal

Hoek Admiraal de Ruijterweg en de Willem de Zwijgerlaan
Heel veel keus en een supergoede prijs/kwaliteitverhouding.

Prinselijk Gebonden

Herenstraat 13
Kijk uit, want hier word je gek van de hoeveelheid moois. Kies ook eens voor een heel klein kort boeketje, dat is weer eens wat anders dan een grote bos voor een grote vaas.

Supermarkt DEEN

o.a. Rijnstraat 151
Ja! Eén van mijn geheimen. De supermarkt DEEN heeft vaak een groot, superbetaalbaar assortiment met bloemen die ongelofelijk lang goed blijven. Ik koop dan drie soorten bossen en maak er thuis een mooi boeket van voor thuis of om aan iemand te geven. Een boeket bloemen in papier rollen lukt mij trouwens nooit netjes, dat is echt een serieuze kunst. Als ik écht een slechte ‘bloemen verpakken-dag’ heb, draai ik er een rood-wit vleestouw om de takken, dat kan ook prima.

Wil je geen bloemen geven, maar iets handigs voor bijvoorbeeld in de keuken? Lees dan dit maar eens.

7 mooie bloemenwinkels in Amsterdam 5 mooiste bloemenwinkels van Amsterdam 7 mooie bloemenwinkels in Amsterdam

 

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. In september verschijnt het boek “Uit huis met Jet” voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.

Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie “Niet Gezond Meer” op NPO3 (23, 30 mei en 6 juni om 21.05) en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.