Lunch Recepten

Clubsandwich met boerenbrood

clubsandwich met boerenbrood
Vandaag maakte ik een superlekkere clubsandwich met boerenbrood met twee verschillende soorten Maaslander kaas, avocado, mosterd, tomaat, gegrilde courgette en roodlof. Stapelen en je kunt de hele dag vooruit. Om dit recept te zien op bewegend beeld klik dan hier en hieronder lees het boodschappenlijstje.

Dit heb je nodig voor  de clubsandwich met boerenbrood

1 plak Maaslander geitenkaas
1 stuk Maaslander Jong Belegen kaas
3 sneetjes (zelf dik afgesneden!) wit Desembrood
Tomaat
Een halve avocado
Stronkje roodlof
Olijfolie
1 courgette
Milde mosterd
Twee satéprikkers

Zo maak je de clubsandwich met boerenbrood

Was de courgette, schaaf deze in dunne lange plakken, grill kort in een grillpan en zet apart. Snijd plakjes van de avocado en de tomaat en snijd de roodlof in grove stukken. Schaaf als laatste ook alvast een paar lekkere plakjes van het blok Maaslander Jong Belegen kaas.
Nu kunnen we gaan bouwen. Smeer de boterham in met een likje mosterd. Begin met de geitenkaas en bouw verder met de tomaat, avocado, roodlof, plakjes jong belegen kaas en de sliertjes gegrilde courgette.
Doe nu hetzelfde bij het andere sneetje brood en leg die bovenop de belegde boterham. Nu mag de laatste boterham als dekseltje erop. Steek twee satéprikkers in de stapel en snijd de stapel doormidden.

Kijk eens hier voor nog een heel lekker recept met Maaslanderkaas.

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. In september verschijnt het boek “Uit huis met Jet” voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.

Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie “Niet Gezond Meer” op NPO3 (23, 30 mei en 6 juni om 21.05) en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.