Forum van Jet

Dit is een forum over gezond en bewust leven.
Wat mij betreft heeft gezond en bewust niet alleen te maken met goed eten.
Het gaat om heel veel meer. Om werk en studie bijvoorbeeld. En om relaties, sport, gevoelens en om de besteding van je vrije tijd.
Het Forum van Jet is een plek waar we over al deze dingen kunnen praten. We gaan ideeën uitwisselen, elkaar tips geven, advies vragen of, als dat nodig is, een discussie met elkaar starten.

Sinds mijn eerste boek ‘Het boek van Jet’ krijg ik veel vragen via email, en ben ik ook bereikbaar via Instagram of Facebook. Dat is allemaal leuk, maar het houdt iets afstandelijks.
Dat verandert hoop ik met dit forum. Ik denk dat we via dit forum echt in gesprek kunnen komen en beter naar elkaar kunnen luisteren.
Misschien kunnen we elkaar zelfs helpen, al was het alleen al aan adressen voor de beste yoga school, de leukste boksles of het lekkerste visrestaurant. Hopelijk gaan we veel van elkaar leren.

Lucht op deze plek je hart, herken elkaars problemen en eigenaardigheden, voel je gehoord en begrepen, of wordt juist uitgedaagd door een kritisch geluid.
Ik hoop dat dit forum ons allemaal veel inspiratie en geluk gaat brengen.

Login of registreer om gebruik te kunnen maken van het forum:

Inloggen » Registreren »


Mijn lijf (3)

Iedereen is wel eens onzeker over zijn of haar lijf. Gelukkig kun je hier veel adviezen en tips vinden om je wat zekerder te voelen. Maar ook over verzorging en de juiste producten om de zachtste benen of mooiste haren te krijgen kun je in deze categorie lezen.

Meer Mijn lijf »

Koken (2)

Heb je geen idee wat je gaat koken als je schoonouders komen of ben je op zoek naar een lichtere variant van een vette hap. Stel dan hier je vraag. Maar als je het allerlekkerste ontbijt of de smakelijkste lunch hebt gemaakt, dan wil ik dat natuurlijk ook graag weten. Dus: deel je recepten, keukensnufjes of vraag advies over wat te doen als iets verbrandt en de melk in de schift schiet.

Meer Koken »

Sport (4)

Ben je je eigen sportklasje zat of wil je graag iets meer weten over verschillende soorten work-outs, stel dan hier je vraag. Of misschien kun je wel iemand adviseren over het doen van bepaalde oefeningen voor ronde billen of heb je tips over wat te doen bij afschuwelijke spierpijn.

Meer Sport »

Voeding (2)

Alles wat maar te maken heeft met voeding kun je hier lezen of delen. Je kunt er onderwerpen vinden als allergieën, intoleranties, diëten en bepaalde voedingstoffen waar je misschien niet tegen kunt. Deel hier je verhaal, vind herkenbaarheid of volg iemands advies op.

Meer Voeding »

Liefde (0)

Ben je tot over je oren verliefd, heb je liefdesverdriet of zit je in een enorme sleur, hier kan en mag alles besproken worden. Heb je een romantische dag op de planning maar zou je nog wel een tip kunnen gebruiken of heb je een relatie waar je eigenlijk niet meer zo tevreden over bent? Hier kun je je ei kwijt of advies vragen.
    • Er zijn nog geen topics gestart

Hot spots (2)

Niets leukers dan elkaar tips geven over de lekkerste restaurants, ontbijttentjes of beste traiteur van de stad. Hier kun je je eigen favoriete spots delen, maar het kan ook zijn dat je juist naar iets op zoek bent. Ga je een weekend naar een andere stad en wil je graag weten waar je de beste cappuccino of cocktails kunt drinken? Stel dan hier je vraag.

Meer Hot spots »

Orthorexia (2)

Een onderwerp waar nog weinig informatie over is en waar nog een beetje een taboe omheen hangt. Orthorexia betekent: voor een lange tijd geobsedeerd zijn door extreem gezond eten. Zo erg, dat het je leven overneemt en verre van gezond is. Het is een probleem dat steeds vaker voorkomt en door er veel over te praten, elkaar tips te geven of een luisterend oor te zijn, kan iemand al geholpen worden. Doe je eigen verhaal, vraag, geef advies of stel de juiste hulp voor.

Meer Orthorexia »

Gezondheid (0)

Hoofdpijn, buikpijn, stress, oververmoeidheid, ben je bij de huisarts geweest of twijfel je ergens over? Deel dan hier je vraag. Kijk, diagnoses kan en mag men je hier niet geven; daarvoor moet je naar de huisarts of specialist. Wat je hier wel vindt zijn herkenning, steun, tips en ervaringen van anderen.
    • Er zijn nog geen topics gestart

Psyche (2)

In deze categorie kun je alles lezen op het gebied van geestelijk welzijn. Zit je niet lekker in je vel, ben je sombertjes, vind je het moeilijk om je ergens toe te zetten of wil je graag weten of het nuttig is om met een professioneel iemand te gaan praten? Dan kun je hier je vraag stellen.

Meer Psyche »

Werk/studie (1)

Twijfel je over een studiekeuze of ben je niet tevreden op je werk? Deel het hier met anderen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist heel erg tevreden bent en anderen graag iets wilt aanraden of kunt adviseren. Ook als je een moeilijk gesprek moet voeren of iemand slecht nieuws moet brengen kun je hier daarover tips vinden.

Meer Werk/studie »

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. In september verschijnt het boek “Uit huis met Jet” voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.

Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie “Niet Gezond Meer” op NPO3 (23, 30 mei en 6 juni om 21.05) en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.