Diner Lunch Recepten

Frittata met andijvie en ricotta

Frittata met andijvie en ricotta

Ja ik ben de moeilijkste niet, ik trakteer graag op nog een recept uit mijn boek ‘uit huis met Jet” . Deze frittata met andijvie en ricotta is supersimpel, superlekker, handig om mee te nemen en ook nog heerlijk de volgende dag.

Dit heb je nodig voor de frittata met andijvie en ricotta

Voor 4 personen

1 klein uitje, gesnipperd
5 zongedroogde tomaten
1 el groene (of zwarte) olijven
150 g andijvie, fijngesneden
6 eieren
1 handje vers basilicum, fijngehakt
6 tl ricotta
olijfolie, om in te bakken
zeezout en grove peper

Zo maak je frittata met andijvie en ricotta

Fruit de ui langzaam in de pan met olijfolie op een laag vuurtje. Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes. Voeg de andijvie, tomaten en olijven toe aan de ui als deze glazig is en bak goed mee.
Kluts de eieren in een kom en voeg zout, peper en wat basilicum toe (houd wat over voor de garnering). Giet het eimengsel bij de groente in de pan en zorg dat alles bedekt is. Verdeel de ricotta met een klein lepeltje over de omelet en zet het vuur heel even hoger om het ei een beetje te laten stollen. Zet het vuur weer laag, leg het deksel op de pan en laat de frittata in 8 minuten gaar worden. Garneer met extra basilicum.

Dit recept komt uit het boek “uit huis met Jet”

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. In september verschijnt het boek “Uit huis met Jet” voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.

Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie “Niet Gezond Meer” op NPO3 (23, 30 mei en 6 juni om 21.05) en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.