Diner Recepten

Pizza met een bodem van Turks brood

Pizza met een bodem van Turks brood

Mijn boek “Uit huis met Jet” ligt in de winkel. Een boek voor iedereen die op zichzelf woont en graag lekker, makkelijk, gezond en vooral ook betaalbaar wil koken. Ik geef je hier alvast een voorproefje uit het boek. Een pizza met een bodem van Turks brood. Kind kan de was doen. Daar heb je vast zin in na een avond in de lampen hangen of voor op de bank tijdens tv-diner met je huisgenoten.

Dit heb je nodig voor pizza met een bodem van Turks brood

Voor 2 personen

1 Turks brood (kies zelf de juiste grootte)
1 portie tomatensaus (zie pagina 133)
beleg naar keuze (denk aan: verschillende kazen,
champignons, paprika, ham, salami, ananas, groene asperges, courgette, geitenkaas, vijgen, honing, basilicum) olijfolie, om mee te besprenkelen

Zo maak je pizza met een bodem van Turks brood

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Snijd het brood horizontaal doormidden. Pluk al het brood eruit (eet dat op zou ik zeggen), zodat je twee ondiepe schrijven overhoudt. Besprenkel de broodhelften met olijfolie en smeer in met tomatensaus. Beleg vervolgens met ingrediënten die je lekker vindt. Zet de pizza’s 15-20 minuten in de oven totdat het brood mooi goudbruin is gekleurd.

Dit recept komt uit mijn nieuwste boek “Uit huis met Jet”

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. In september verschijnt het boek “Uit huis met Jet” voor iedereen die op zichzelf gaat wonen en graag lekker, makkelijk en vers wil koken.

Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld kun je mij zien in mijn 3-delige serie “Niet Gezond Meer” op NPO3 (23, 30 mei en 6 juni om 21.05) en was ik vorig jaar te zien in het programma Foodmakers op RTL4 én op mijn You-Tube-kanaal.