Diner Lunch Recepten

Salade van bulgur en gegrilde groente

Salade met bulgur, gegrilde groente en feta

Bulgur is een leuk product als je eens wat anders wilt dan quinoa, rijst of couscous. Deze graansoort is heel makkelijk te bereiden (je kent me zo langzamerhand, ik hou van makkelijk). Deze salade met bulgur, gegrilde groente en feta is bovendien ook erg lekker met geroosterde nootjes. Dit recept is voor twee personen, maar het is ook een ideale salade om voor een grote groep mensen te maken, verdubbel dan de hoeveelheid.

Dit heb je nodig voor 2 personen

150 gram bulgur
2 rode uien
3 gekookte bietjes
4 wortels
4 tenen knoflook
100 gram verse spinazie
150 gram feta
1 theelepel mosterd
3 eetlepel azijn
5 eetlepel olijfolie, plus extra naar smaak
zeezout en peper

Zo maak je de salade van bulgur, gegrilde groente en feta

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de bulgur zoals op de verpakking staat en zet apart. Snijd de rode uien in brede ringen, de bietjes in parten en de wortels in stukken van ongeveer 3 centimeter. Leg de bietjes en wortels op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie, bestrooi met wat zeezout en peper en zet het 1 uur in de voorverwarmde oven. Voeg na 40 minuten de hele tenen knoflook en de uienringen toe.

Maak een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie en breng op smaak met zeezout en peper. Meng de groente en ui uit de oven met de spinazie en bulgur. De teentjes knoflook kun je erboven uitknijpen. Giet de dressing eroverheen, hussel nog even goed en schep alles in een leuke schaal. Strooi er feta overheen en de salade mag op tafel.

Deze salade met bulgur is ook heel makkelijk mee te nemen voor als lunch in een tupperware bak.

Klik hier voor een salade met groene asperges met een gepocheerd ei.

Wist je dat er nog maar een paar plekken zijn voor Weekend met Jet? Kijk hier voor de kaartverkoop.

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk

Over Jet

Foto: Dana van Leeuwen

Begin met mij een gesprek over eten en we raken de komende uren niet uitgepraat. Maar ook als je me vraagt een rondje te joggen of een potje te boksen ga ik graag met je mee. Als we dan tenminste wél ‘s avonds samen gaan koken en wie weet nog even het café in, want dat hoort óók bij een gezonde levensstijl. Je moet goed eten en een keer een kater hebben is geen ramp, alleen de kunst is: wat doe je daarná? En heb je een keer helemaal geen zin in de gym of in een oergezond maal? Maak er vooral geen punt van. Wie de lat te hoog legt, houdt dat niet lang vol. Als je de balans weet te vinden, ben je op je gelukkigst. Dus, voor een happy & healthy leven geldt: niet te streng en al helemaal niet saai. Dat is hoe ik erover denk.
Deze visie, mijn verhaal, tips en adviezen deel ik in mijn boeken “Het boek van Jet” en “Tips van Jet”. Ook organiseer ik “Dag met Jet” en “Weekend met Jet”. Sinds kort kun je hier, op het forum, meepraten of elkaar juist advies vragen.

Ik schrijf als freelancer over alles wat te maken heeft met voeding, koken, restaurants en sport. Ik ben lang smulpaap- columnist geweest in het Parool, je kunt mijn artikelen lezen in het tijdschrift ExtraLekker én ik schrijf maandelijks voor het tijdschrift AndC. Maar ook op bewegend beeld was ik dit jaar te zien, namelijk in het programma Foodmakers op RTL4 en op mijn You-Tube-kanaal.